A San Francisco-i hídról jegyezték fel, hogy a könyörtelen körülmények között képtelenségnek látszott megépíteni. A Golden Gate Global is hasonlóan lehetetlennek látszó küldetést teljesített, mégpedig sikeresen.

A Golden Gate Global Kft.-t 2004-ben, Magyarország EU csatlakozásának évében, Hahner Ferenc és Temesvári Csaba alapította. Négy év múlva már az ország legjelentősebb alkuszcégei közt jegyzi a szakma. 2008-ra a cég értéke megközelítette az 1 milliárd forintot. A Golden Gate Global fejlődése azóta is folyamatos, pénzügyi és szakmai területen egyaránt, szem előtt tartva a legmagasabb szakmai színvonal követelményeit.

A cég munkatársainak száma 2010-ben haladta meg először a száz főt, és ugyanebben az évben alakult át a Golden Gate Global Zártkörűen Működő Részvénytársasággá. 2011-re megalakult a Golden Gate Csoport, a Golden Gate Academy és a Golden Gate Agency létrejöttével. Előbbi a szakmai színvonal fenntartásáról és folyamatos fejlesztéséről gondoskodó képzési rendszer irányításával, utóbbi pedig hitelközvetítéssel foglalkozik.

A 2012-es évre a cég bekerült az öt legnagyobb, pénzügyi szolgáltatóktól független alkusz közé, úgy, hogy az általa közvetített szerződések állománydíja több, mint 1 milliárd forint, emellett 4 milliárd forint megtakarítást kezel, több, mint 10 000 ügyfélnek. A biztosított vagyon értéke meghaladta a 60 milliárd forintot. A független szakértők által megállapított cégérték ekkor 2 552 millió forint volt.

A cég történetének egyik mérföldköve, hogy 2012 végén Filvig István, a szakma egyik legismertebb és méltón a legelismertebb alakja, a Signal Biztosító Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója betársult a Golden Gate Global Zrt.-be, majd 2013 januárjától az Igazgatóság elnöke lett.

A 2004-es alakulás óta a cég munkatársait és vezetőit számos díjjal és elismeréssel jutalmazták. 2009-ben az Alkuszi Almanachban megjelent független szakmai értékelés alapján a Golden Gate Global az alábbi eredményeket érte el, megközelítőleg 500 versenytársával összemérve:

A menedzsment szakmai felkészültsége: I. hely

Pontosság, szerződésekkel kapcsolatos adatváltozások, jelentések precizitás: II. hely

A munkatársak szakmai felkészültsége: III. hely

Ajánlatkérések kidolgozásának minősége, szakmai színvonala: III. hely