A kötelező felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, aki gépjármű tulajdonos vagy üzembentartó, mert e nélkül nem vehet részt a közúti forgalomban. A kötelező felelősségbiztosítás lényege: közlekedés folyamán a másoknak okozott károkat téríti meg helyettünk a biztosító.


Casco-t érdemes kötni, hiszen ezek a kockázatok valósak, életszerűek. A gépjárművek az ingatlan után a legnagyobb vagyoni értékkel bírnak. Lopás, rongálás és elemi károk ezt az értéket megsemmisíthetik, ha nem rendelkezik a gépjármű tulajdonos casco biztosítással. Hitelre vásárolt gépjárművek esetén pedig a hitelező nem tekint el a tartozástól, tehát azt tovább kell fizetni a már megsemmisült, totálkáros vagy ellopott gépjármű után is.


A biztosítóváltás körültekintést igényel, nemcsak az árat, hanem a szolgáltatás körét és minőségét is figyelembe kell venni a döntésnél. Ügyfeleink segítségére vagyunk a számukra legkedvezőbb biztosítás megtalálásában úgy, hogy a biztosítók díjait és szolgáltatásaik körét számukra ismertetjük, értelmezzük és összehasonlítjuk. Így a hibázás, félreértelmezés kockázata minimális, és a kedvezményekkel akár több tízezer forintot is tudunk spórolni ügyfelünknek.